Het Rughuis

Lichaam en geest

Elke chronische rugpijn
is anders

Het Rughuis is een formule die gericht is op het verlichten van pijn bij mensen die lijden aan een ernstige complexe chronische rug-, bekken- en/of nekpijnstoornis.
Net als alle formules van Intergrin, is ook het het Rughuis gestoeld op een wetenschappelijk onderbouwde interdisciplinaire aanpak, om individueel maatwerk te leveren voor intensieve behandelingen. En uiteraard worden deze behandelingen vanuit de basisverzekering vergoed.

“Na alle eerdere behandelingen elders, zonder veel resultaat, durfde ik eerst niet optimistisch te zijn. Dankzij het Rughuis ziet mijn leven er nu echt beter uit.”

Peter Mensenman (61)
Rughuis-cliënt

“Ik had geen idee dat de oorzaak van
mijn pijn vooral tussen mijn oren zat.
Fantastisch hoe het Rughuis dit aanpakt.”

Sophie Koers (46)
Rughuis-cliënt

Multidisciplinair

Chronische pijn heeft altijd een somatische en een mentale kant. Daarom is het van belang een gedegen diagnose op te stellen, die beide – op basis van psychosomatiek – betrekt in de analyse. Dit leidt tot een behandelplan op maat door een team dat bestaat uit een psychotherapeut als hoofdbehandelaar, een CGT- en een PS-psycholoog, een fysiotherapeut of manueel therapeut en een client service medewerker. Door aandacht aan al deze invalshoeken te besteden, kan het Rughuis precies de juiste maatwerkbehandeling opstellen voor elke patiënt. Toch voorziet de formule ook dat de vinger aan de pols gehouden wordt door middel van tussentijdse evaluaties.

Brede en diepe kennis

Voor elke formule wordt veel aandacht aan kennis als fundament onder de behandelingen besteed. Zo ook voor het Rughuis. Naast de juiste studies, zorgt het Rughuis er ook voor dat de professionals continu worden bijgeschoold en dat de laatste ontwikkelingen op de voet worden gevolgd. Alle behandelingen zijn gebaseerd op evidence based wetenschappelijk onderzoek, welke regelmatig worden geëvalueerd. De cognitieve gedragstherapie, onderdeel van het opgestelde programma, is gebaseerd op het werk van Amerikaanse wetenschappers. En het gehanteerde David Spine Concept bestaat uit wetenschappelijk onderbouwde meet- en trainingsapparatuur speciaal voor rug- en nekklachten. Zo zorgt het Rughuis voor een stelselmatige kwaliteitsslag over de dienstverlening.

Internaliseren

Uiteindelijk leiden de behandelingen veelal tot blijvende gedragsveranderingen, die nodig zijn voor de bestendigheid van de bereikte doelen. Aan het einde van het behandelschema, wordt extra aandacht besteed aan het internaliseren van de bereikte gedragsveranderingen, door samen met de patiënt een personal life plan op te stellen, die patiënten houvast biedt na de behandelingen. En het wordt afgerond met een uitgebreide rapportage voor de verwijzende behandelaar. Zo bereikt het Rughuis hoogwaardige duurzame resultaten.

Internationalisatie

License to operate

De ontwikkeling van de formules van Intergrin is een kostbaar, langdurig en zeer nauwgezet wetenschappelijk onderbouwd proces, met uitvoerig en in detail beschreven processen en behandelmethoden als resultaat. Intergrin XPL stelt licenties beschikbaar – en ondersteunt – voor één-op-één implementatie van een formule wereldwijd. Zo ook voor Het Rughuis. De licentie blijft geldig, zolang de formule onvoorwaardelijk en identiek wordt overgenomen en uitgevoerd.

© Intergrin Intervention Group bv – ProclaimerPrivacy statement